Droge kinderhandjes door te veel wassen

Droge kinderhandjes door te veel wassen

Je kind wast zijn of haar handjes de hele dag door. Vervelend gevolg van al dat water: een extreem droge huid en een vervelend gevoel.

Laten we dit verhaal beginnen door de zeggen dat handen wassen natuurlijk hartstikke goed is. Zeker in deze tijden kun je je handen niet schoon genoeg houden. Maar ook iets wat goed bedoeld is, kan vervelende bijwerkingen hebben. Zeker bij kinderen met een gevoelig huidje.

Veel calcium en magnesium

Nederlands kraanwater bevat namelijk relatief veel magnesium en calcium (kalk). De huid kan daar negatief op reageren, zeker als de huid van zichzelf al gevoelig is of je als je kind last heeft van eczeem.

Het gevolg is dat kinderhandjes gevoelig worden. Je zoon of dochter voelt irritatie, jeuk en (in sommige gevallen) een extreem droge huid.

Hydrateren met handcrème

Een populaire oplossing is om goed te smeren om zo de huid opnieuw te hydrateren. Sommige ouders geven hun kind na elke handenwasbeurt een handcrème met plantenoliën, waardoor de huid al snel minder droog of schilferig aanvoelt.

Vooral fabrikanten van handcrème en webshops raden deze oplossing veelvuldig aan.

Maar eigenlijk lost een handcrème niks op

Maar eigenlijk is een handcrème niks meer dan symptoombestrijding. Want waarom zou je symptomen bestrijden, als je ook het probleem van calcium en magnesium kunt oplossen?

Het gebruik van kalkvrij (en dus zacht) water is wat dat betreft logischer dan veel smeren.

De oplossing: een waterontharder

Wordt de droge huid van je kind een probleem? Overweeg dan over te stappen op kalkvrij water, mogelijk gemaakt door de slimme waterontharder van Omega. Met een waterontharder worden kalk en magnesium gefilterd, waardoor 100% zacht water overblijft.

Voor de huid is ontkalkt water veel beter, waardoor het probleem van een droge huid opeens verdwijnt als sneeuw voor de zon.

 

Waterontharders bekijken

Waterontharders vergelijken

Ontkalker waterleiding ervaringen

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie