Hoe zelf water ontkalken? Drie lifehacks voor thuis

Hoe zelf water ontkalken? Drie lifehacks voor thuis

Zelf water ontkalken kan op meerdere manieren met onze drie lifehacks. Daarvan is – we zullen eerlijk tegen je zijn – de ene manier is wat praktischer dan de andere.

In kraanwater zit altijd een klein beetje calcium. Bij het ontkalken van water haal je de calcium eruit, zodat er zacht water overblijft. Aangezien we het hier hebben over microscopisch kleine deeltjes is het filteren makkelijker gezegd dan gedaan. Maar er zijn wel een paar simpele lifehacks om thuis uit te proberen.

Manier #1: Koken

De minuscule kalkdeeltjes in het water komen in beweging als het water kookt. Ze gaan zich hechten aan het eerste de beste oppervlakte en zitten dus niet meer in het water als het wordt uitgeschonken. 

In Engeland wordt deze lifehack door veel mensen dagelijks toegepast bij het zetten van de thee: het water wordt éxtra lang gekookt alvorens er thee van te trekken. Hierdoor smaakt de thee zachter en minder bitter: precies zoals je wil dat het smaakt.

Manier #2: Zout gebruiken

Zoutdeeltjes trekken kalkdeeltjes aan en zorgen dat ze niet meer in de waterdruppels zitten. In theorie. 

In de praktijk heb je niet veel aan zout als ontkalkingsmiddel, op een plek na: in de vaatwasser. Doordat je die bijvult met schoonmaakzout, wordt de vaat vaak schoner dan onder de kraan. Een lifehack waar je waarschijnlijk helemaal niet bij stil hebt gestaan.

Manier #3: Een waterontharder

De aanschaf van een waterontharder is de meest praktische lifehack om water te ontkalken. De water ontharder vangt kalk op met een harsfilter en spoelt de deeltjes weg richting het riool. Wat overblijft is ontkalkt water.

Offerte aanvragen

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie