Hoe krijg je kalkvrij water thuis?

Hoe krijg je kalkvrij water thuis?

Kalkvrij water thuis? Er zijn meerdere manieren waarop je dat voor elkaar krijgt.

Steeds meer mensen krijgen door dat kalkvrij water beter is dan het water wat ongefilterd uit de kraan stroomt. Zacht water is niet alleen beter voor de huid, het scheelt ook nog eens een hoop poetswerk én voorkomt een hogere stroomrekening door verkalkte apparaten.

Maar hoe krijg je het voor elkaar? 

Er zijn gelukkig meerdere manieren om thuis kalkvrij water te krijgen.

#1: Bronwater kopen

In sommige huizen zijn ze niet aan te slepen: flessen bronwater. In veel gevallen gebruikt als drinkwater, maar dat hoeft niet. Zo kennen we iemand die regelmatig Spa Blauw koopt voor schoonmaakwerk, omdat er geen mineralen of chemische toevoegingen in bronwater zitten.

#2: Water koken

Kalk is vervelend, maar water koken is een héél erg doeltreffende manier om van die kalk af te komen. Bij verwarming laat kalk namelijk het water los, en hecht het zich aan het eerste de beste oppervlakte. Niet voor niets dat ze in Engeland theewater lang laten koken, waardoor de bittere smaak van kalk achterblijft in de waterkoker.

#3: Onthardingszout voor witgoed

Het bekendste soort onthardingszout is het zout wat je in de vaatwasser gebruikt. Toegegeven: het zorgt niet voor zacht water in het hele huis, maar beperkt wel de negatieve effecten voor dat specifieke apparaat.

#4: Verhuizen

Het klinkt raar, maar de plek waar je woont bepaalt hoeveel kalk je in het water hebt. In sommige regio’s is het water keihard, in andere regio’s zo zacht als het maar kan. Kijk gerust even in welke categorie waterhardheid jouw regio valt.

#5: Een waterontharder

Met een waterontharder heb je overal zacht water, zonder poespas. De waterontharder wordt geïnstalleerd op een tactische plek in het huis. Van daaruit stroomt 100% zacht water naar elke douche en elke kraan.

Offerte aanvragen

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie