Hoe kan ik mijn koffiezetapparaat slim ontkalken?

Hoe kan ik mijn koffiezetapparaat slim ontkalken?

Een koffiezet apparaat ontkalken? Dat is heel simpel met deze vijf tips.

Een koffiezetapparaat ontkalken is namelijk niet moeilijk, zolang je maar weet wat je doet. 

#1: Volg de instructies van de fabrikant

Vaak is het simpel: hoe duurder het apparaat, hoe kwetsbaarder het apparaat is. Om die reden is onze eerste tip simpel: heb je een duur apparaat? Hou het dan bij de instructies van de fabrikant, tenzij het echt niet anders kan. 

#2: Spoelen met een zoutoplossing

Los zout op in pas gekookt water en je hebt een krachtig ontkalkingsmiddel gemaakt. Laat het koffiezetapparaat een paar keer goed doorstromen (zonder filter, cups of bonen) en het koffiezetapparaat is ontkalkt. Herhaal hierna nog even met gewoon water en de zoute smaak verdwijnt gelijk.

#3: Weken in azijn

Azijn is erg krachtig en maakt korte metten met kalk. Gebruik geen schoonmaakazijn om het koffiezetapparaat te ontkalken, maar koop de gewone azijn uit de supermarkt (waar je ook mee kunt koken). De azijn laat je een kwartier inweken en spoel je daarna uit met normaal kraanwater. 

#4: Ontkalken met reinigingstabletten

Deze reinigingstabletten zijn te koop bij winkels met huishoudelijke spullen en staan soms ook op de website van de fabrikant van het koffiezetapparaat. Het tablet lost op in het waterreservoir en maakt het apparaat van binnenuit schoon. Hou het bij tabletten speciaal voor de koffiemachine. Reguliere antikalktabletten voor de wasmachine kunnen we niet aanraden voor het koffiezetapparaat. 

#5: Gewoon voorkomen dat je moet schoonmaken

Wie een koffiezetapparaat wil schoonmaken, staat voor een keuze: koop je de (duurdere) schoonmaakmiddelen van de fabrikant, of waag je de gok en ga je het koffiezetapparaat ontkalken met goedkopere alternatieven?

Gelukkig is er een derde optie: voorkómen dat je kalkaanslag krijgt. Bijvoorbeeld met een waterontharder, want dan heb je zacht water en voorkom je kalkaanslag in het koffiezetapparaat.

Offerte aanvragen

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie