Wat voor waterontharder heb ik nodig? 7 dingen om op te letten

Wat voor waterontharder heb ik nodig? 7 dingen om op te letten

Welke waterontharder je nodig hebt, is heel persoonlijk. We vertellen je waar je op moet letten.

Waterontharders zijn er in alle soorten en maten, dus de ideale waterontharder is eigenlijk een hele persoonlijke keuze. Die keuze wordt opeens heel makkelijk als je weet waar je op moet letten.

Zeven dingen om naar te kijken als je waterontharders vergelijkt.

1 – Welk soort waterontharder wil je?

Ga je voor een waterontharder met kunsthars, of liever voor ééntje met zout? Welke soort waterontharder je kiest, bepaalt uiteindelijk uit welke merken en modellen je kunt kiezen.

2 – Hoeveel water gebruik je?

Elke waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water per minuut verwerken. Bij voorkeur let je er op dat een waterontharder jouw watergebruik aankan. Niet alleen nu, maar bijvoorbeeld ook als er gezinsuitbreiding komt.

3 – Wel of geen onderhoud?

Sommige waterontharders vragen om een regelmatige schoonmaakbeurt. Andere waterontharders hebben regelmatig een nieuw filter nodig. En andere waterontharders zijn volledig onderhoudsvrij.

4 – Hoeveel garantie?

Een waterontharder is gemaakt om een héle lange tijd mee te gaan. Hoe langer de fabrikant garantie geeft, hoe beter.

5 – Welke soort garantie?

Elke fabrikant biedt zijn eigen garantievoorwaarden. De één biedt garantie aan huis, de andere niet. En de één vervangt ook kosteloos een onderdeel wat door normaal gebruik is versleten, terwijl de ander daar een factuur voor verstuurt.

6 – Installatiegemak

Een waterontharder installeren vraagt om de nodige handigheid. De één koopt een waterontharder bij de bouwmarkt en voert de installatie fluitend uit; maar de ander heeft liever een installatie door een monteur.

7 – Wat mag het kosten?

Waterontharders variëren van goedkoop tot duurder. Goedkoop blijkt toch vaak weggegooid geld, dus uiteindelijk is een duurdere keuze op termijn helemaal zo slecht nog niet. Tip: kijk niet alleen naar de aanschafprijs, maar reken ook de kosten uit voor onderhoud en vervanging van filters. 

Waterontharders bekijken

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie