Wat kost zout voor de waterontharder?

Wat kost zout voor de waterontharder?

Zout voor een waterontharder kost minder dan een euro per kilo. We vertellen je wat de prijs is van zout, hoeveel zout je op jaarbasis nodig hebt en hoe je zout koopt met korting.

Een waterontharder van Omega heeft zout nodig om te kunnen regenereren. Dit klinkt ingewikkeld, maar is eigenlijk heel simpel. Naar verloop van tijd raakt het harsfilter verzadigd en is het nodig om de waterontharder te spoelen met regeneratiezout.

De prijs van zout voor de waterontharder

Regeneratiezout bestel je het simpelst in onze webshop

Eén zak regeneratiezout bevat 15 kilo en kost afgerond € 14,98 per zak. De prijs van zout voor de waterontharder is dus minder dan een euro per kilo.

Net als met zoveel dingen geldt dat hoe meer je besteld, hoe voordeliger je uit bent. Bestel je minder dan is dat geen probleem, want ook bij kleine hoeveelheden hanteren we voordelige prijzen.

In onze webshop vind je namelijk verschillende scherpe deals. Bestel je meer, dan koop je zout voor de waterontharder tegen een lage prijs:

Kortingen per doos van 30 kilo:

  • Koop 2 voor €29,95 per stuk en bespaar 5%
  • Koop 3 voor €25,76 per stuk en bespaar 14%
  • Koop 4 voor €25,00 per stuk en bespaar 17%
  • Koop 5 voor €24,70 per stuk en bespaar 18%

Voor grootverbruikers (die honderden tot duizend kilo zout in één keer bestellen) hebben we nog meer kortingen.

Hoeveel zout verbruik je met een waterontharder per jaar?

Het zoutverbruik van een waterontharder valt reuze mee. Per jaar vervang je het zout in de water ontkalker​​​​​​​ één, hooguit twee keer. Hoeveel zout er nodig is hangt af van drie factoren:

  • Hoe hard het water is.
  • Welke waterontharder je hebt (hoe groter hoe meer zout).
  • Hoeveel water je gebruikt.

In het meest gunstige geval (relatief zacht water en een kleine  voor twee personen die heel weinig water verbruiken) kun je rekenen op 35 kilo zout per jaar. 

In het meest extreme geval (hard water in een gezin van meer dan acht personen die ook nog eens veel water verbruiken) kom je uit op 150 kilo zout per jaar.

Voor een hele hoop mensen zal het zo’n vaart niet lopen. Bij een gemiddeld gezin met een gemiddelde waterhardheid en een normaal waterverbruik, moet je denken aan 70 kilo zout op jaarbasis.

Offerte aanvragen

Waterontharders vergelijken

Ontkalker waterleiding ervaringen

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie