Werking waterontharder

Zo gaan wij voor 100%

Werking waterontharder

Van hard naar 100% kalkvrij water

Om van hard water naar 100% kalkvrij water te gaan, zijn deze drie onderdelen onmisbaar.

  • Kunsthars slaat de kalk tijdelijk op in de ontharder.
  • Een zoutoplossing reinigt de kunsthars zodat de kalk wegspoelt naar de riolering.
  • De computer stuurt het geheel aan en laat het proces automatisch verlopen.

Samen zorgen ze voor een perfect samenwerkend systeem.

Hoogwaardig kunsthars

Alleen hoogwaardige kunsthars komt in de Omega waterontharder. Het water stroomt door een kolom met hele kleine bolletjes van deze kunsthars. De kalk hecht zich aan het hars waarna het water verder je woning ingaat. Alle kalk gaat eruit!

Spoelen met kwaliteitszout

Door met zout water te spoelen, het zogenaamde ‘regenereren’, worden alle kalkdeeltjes weer verwijderd uit het kunsthars. Het kwaliteitszout lost op en splitst zich in natrium en chloride. Natrium hecht zich aan de bolletjes kunsthars waardoor de kalkdeeltjes loslaten en gezamenlijk met de chloride uiteindelijk naar de riolering spoelen.

Slimme computer

Een slimme computer maakt de Omega waterontharder efficiënt en veilig. Deze computer houdt het waterverbruik bij en bepaalt daarmee wanneer de ontharder schoongespoeld moet worden, het zogenaamde volumegestuurd regenereren. Verder zorgt de computer ervoor dat er nooit te lang stilstaand water blijft staan de in de harstank. Onze computer is onmisbaar om veilig drinkwater te garanderen en zorgt voor een veilige en slimme werking van de waterontharder. Er is dus geen enkel risico op bacteriegroei in je Omega waterontharder.

De onderhoudsvrije waterontharder

Omega waterontharders sluiten we altijd aan met een koper of kunststof systeem. Deze hoef je niet te vervangen. Samen met de slimme computersturing maakt dit de Omega waterontharders helemaal onderhoudsvrij. Niet voor niets geven wij 15 jaar volledige garantie.

Waterontharders vergelijken?
Hier moet je op letten!

Vergelijk