Waterontharders getest

Waterontharders getest

De beste waterontharder van 2023

Ontdek de beste waterontharders van 2023

Welke waterontharder werkt echt? Ontdek de beste waterontharder van 2023 in onze test. 

Met een waterontharder smaakt water niet alleen beter, ook gaat apparatuur langer mee en voorkom je kalkaanslag op sanitair. Moderne waterontharders zijn duurzaam en milieuvriendelijk en gaan bovendien jarenlang mee.

Maar welke waterontharder moet je in 2023 kiezen? We deden de test met vier waterontharders en delen de resultaten.

We vergeleken hiervoor vier verschillende waterontharders en keken naar wat écht belangrijk is om te weten: welke waterontharder het beste past bij iedere gezinsgrootte.

 

Deze waterontharder is best getest

Welke waterontharder is het beste? Welke waterontharder werkt echt? De beste waterontharder voor veruit de meeste huishoudens is de Omega 400. Deze waterontharder van Omega onderscheidt zich van andere merken door de krachtige werking van hoogwaardig kunsthars. Hierdoor oogt én smaakt het water natuurlijk zacht, vergelijkbaar met bronwater uit de supermarkt. Een groot voordeel: de waterontharder is volledig onderhoudsvrij.

Deze krachtpatser heeft een doorstroming van 42 liter per minuut, genoeg voor zacht water voor gezinnen van 1 tot 7 personen. Dit maakt deze waterontharder bij uitstek geschikt voor in een rijtjeshuis, twee-onder-een kap of vrijstaande woning met 1 of 2 badkamer.

Waarom is de Omega waterontharder als best getest?

✔ Extreem lange levensduur
✔ Betaalbaar
✔ Krachtige werking
✔ Hoge doorstroming
✔ Geen onderhoud
✔ Professioneel geïnstalleerd
✔ Vijftien jaar garantie aan huis

 

 

 

De Beste waterontharders in 2023:

#1: Omega 400 - geschikt voor grote gezinnen

#2: Omega 200 - comfortabel voor gezinnen

#3: Omega 100 - ideaal voor kleine huishoudens

#4: Omega 600 - voor liefhebbers van luxe

Voor elk gezin de juiste waterontharder

De beste waterontharder is natuurlijk degene die het beste past bij jouw situatie. Met vier Omega waterontharders, vier keer 100% kalkvrij en zacht water, vier hoogwaardige producten en vier keer 15 jaar volledige garantie, kunnen wij ons best voorstellen dat je niet weet welke waterontharder je moet kiezen.

Daarom hebben wij hieronder een aantal situaties uitgelicht die voor jou helemaal of gedeeltelijk herkenbaar zijn. Bij elke situatie geven wij een passend advies zodat jij weet wat de beste waterontharder voor jou is.

Waterontharders bekijken

Waterontharder voor gezin met 1 of 2 kleine kinderen

Je hebt 1 of 2 kleine kinderen, de oudste gaat net naar de basisschool en de jongste begint net een beetje met praten. De jongste heeft een gevoelige huid en heeft vooral last met douchen. Ook bepaalde kleding die net uit de was komt geeft huidirritatie.

Met een Omega waterontharder heb je altijd kalkvrij water, waardoor je kind minder last zal hebben van huidirritaties. Met douchen is het water heerlijk zacht en kleding uit de wasmachine komt er zacht en helder uit. Dat is toch heerlijk voor je kindje! Maar natuurlijk ook voor jezelf, want nooit meer kalkresten verwijderen in de badkamer is mooi meegenomen.

Beste keus: Omega 200

Comfortabel voor gezinnen van 1 tot 4 personen, dat is de Omega 200. De doorstroming is 30 liter per minuut.

 

Gezin met een baby

We hoeven het pasgeboren ouders natuurlijk niet uit te leggen: een baby maakt het leven een heel stuk drukker. Het laatste wat je dan wil is onnodig veel tijd besteden aan zaken die eigenlijk helemaal niet nodig (of leuk) zijn. Zoals kalkaanslag wegpoetsen.

Bovendien draait het witgoed overuren, want met een pasgeborene wordt het ene wasje wordt afgewisseld met de andere. Dit betekent heel wat extra spoelwater waardoor, bij ongezuiverd water, de levensduur van de wasmachine drastisch wordt verkort.

Beste keus: Omega 400

De Omega 400 heeft alles in huis om het leven van jonge ouders makkelijker te maken. Deze kleine krachtpatser verplaatst genoeg water om doorlopend gezuiverd water te leveren en is onderhoudsvrij. Dit model is geschikt voor gezinnen tot vier mensen, dus is ook voorbereid op de eventuele komst van een broertje of zusje.

Groot gezin

Hoe groter het gezin, hoe meer water je verbruikt. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je altijd gezuiverd water tot je beschikking hebt, maar dan wel zonder de nadelen van kalkaanslag.

Een waterontharder biedt dan uitkomst. Door 100% kalkvrij water komen er geen kalkresten meer in je badkamer. Kortom: minder wasmiddel + minder schoonmaakmiddelen = goed voor het milieu en de portemonnee. 

Beste keus: Omega 400

Voor grote gezinnen is de Omega 400 waterontharder een uitstekende keuze. Deze waterontharder heeft een doorstroming van 42 liter per minuut, geschikt voor de volledige waterbehoefte van gezinnen tot en met zeven personen.

Gezin met fanatiek sportende kinderen

Je kent het wel; bergen wasgoed met sportende kinderen en het wasmiddel is niet aan te slepen. De voetbalbroekjes beginnen ook nog eens vaal te worden en in de douche zijn constant kalkresten te vinden. 

Met een Omega waterontharder voorkom je geen bergen wasgoed, maar gebruik je wel veel minder wasmiddel. Het wasgoed komt er namelijk zacht en helder uit. Zelfs als je minder wasmiddel gebruikt. Ook hoef je de douche niet meer te schrobben met agressieve schoonmaakmiddelen voor een glimmend resultaat.

Beste keus: Omega 400

Voor deze situatie adviseren wij de Omega 400 waterontharder. Dit is ons bestverkochte model en is geschikt voor 1 tot 7 personen. Ideaal dus voor grote gezinnen. Deze waterontharder heeft een doorstroming van 42 liter per minuut, zodat je gegarandeerd geen drukverlies krijgt!

Samenwonend met partner

Lekker samen op de bank Netflixen met een kopje thee en je niet zorgen hoeven te maken of er kalk in zit? Of na het afwassen niet alle glazen nog een keer na hoeven te gaan met een droge doek om alle strepen te verwijderen? Dan is een Omega waterontharder ideaal voor jou en je partner.

Wij garanderen 100% kalkvrij water en is in je hele huis beschikbaar. Ook als je in een appartement, flat of tussenwoning woont. Dus jouw kopje thee uit jouw waterkoker is kalkvrij, heerlijk zacht en smaakt beter. En je bent geen extra tijd kwijt voor het schoonmaken van servies na het afwassen. Ook niet voor het verwijderen van kalkresten in de keuken. Want dit doet de Omega waterontharder voor jou.

Beste keus: Omega 100

Bovenstaande situatie omschrijf een huishouden van 1 of 2 personen. Dat is ook het aantal personen waar een Omega 100 geschikt voor is. De doorstroming is 30 liter per minuut en dus ideaal voor kleine huishoudens.

Waterontharders voor luxe liefhebbers

Je hebt een groot huis, gebruikt veel water en houdt van luxe. Veilig drinkwater, zacht douchewater en streeploos glaswerk en servies horen daarbij. Je wilt er geen omkijken naar hebben en altijd terug kunnen vallen op garantie.

Dit zijn allemaal voordelen die je bij een Omega waterontharder kunt verwachten. Luxe en service zijn voor ons vanzelfsprekend. Glimmend servies in de kast en lekker zacht dobberen in bad is wat wij jou kunnen garanderen. Met de garantie van 100% kalkvrij water en de volledige productgarantie van 15 jaar kan jij nog meer genieten van alle luxe.

Beste keus: Omega 600

Ben jij ook zo’n luxe liefhebber? Ga dan voor de Omega 600. Deze waterontharder heeft een doorstroming van 58 liter per minuut en is dus tot wel 14 personen geschikt.

Hulp nodig bij het kiezen van de beste waterontharder?

Ga je een waterontharder kopen? En twijfel je over welke waterontharder het beste bij jou past? Geen probleem. Neem contact op en we helpen je verder met een advies op maat.

Samen kijken we naar de gezinssamenstelling, toekomstplannen, watergebruik en naar hoe hard jouw water op dit moment is. Zo helpen we je met een advies voor de beste ontharder en maken we een offerte op maat inclusief plaatsing.

 

Bel mij terug