Droge handen door veel wassen met water?

Droge handen na het wassen ontstaan doordat de huid reageert op calcium en magnesium in het water. De huid raakt gedehydrateerd en voelt hierdoor gevoelig en soms zelfs geïrriteerd aan. Gelukkig is dit simpel te voorkomen.

We wassen onze handen de hele dag door. Vervelend gevolg van al dat water: een extreem droge huid en een vervelend gevoel.

Laten we dit verhaal beginnen door te zeggen dat handen wassen natuurlijk hartstikke goed is. Zeker in deze tijden kun je je handen niet schoon genoeg houden. Maar ook iets wat goed bedoeld is, kan vervelende bijwerkingen hebben.

Veel magnesium en calcium

Nederlands kraanwater bevat namelijk relatief veel magnesium en calcium (kalk). De huid kan daar negatief op reageren, zeker als de huid van zichzelf al gevoelig is of je al last hebt van eczeem.

Het gevolg is dat je handen gevoelig aanvoelen. Je voelt irritatie, jeuk en (in sommige gevallen) een extreem droge huid.

Hydrateren met een handcrème

Een populaire oplossing is om goed te smeren om zo de huid opnieuw te hydrateren. Veel mensen gebruiken na elke handenwasbeurt een handcrème met plantenoliën, waardoor de huid al snel minder droog of schilferig aanvoelt.

Vooral fabrikanten van handcrème en webshops raden deze oplossing veelvuldig aan.

Maar eigenlijk lost een handcrème niks op

Maar eigenlijk is een handcrème niks meer dan symptoombestrijding. Want waarom zou je symptomen bestrijden, als je ook het probleem van calcium en magnesium kunt oplossen?

Het gebruik van kalkvrij (en dus zacht) water is wat dat betreft logischer dan veel smeren.

De oplossing: een waterontharder

Wordt een droge huid een probleem, overweeg dan over te stappen op kalkvrij water, mogelijk gemaakt door de slimme waterontharder van Omega. Hiermee worden kalk en magnesium gefilterd, waardoor 100% zacht water overblijft.

Voor de huid is ontkalkt water veel beter, waardoor het probleem van een droge huid opeens verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Wat kost het?

Ga je een waterontharder kopen? De Omega waterontharder is duurzaam en onderhoudsvrij. Al onze waterontkalkers worden geleverd inclusief een installatie door een monteur,  dus neem gerust contact op voor een offerte op maat.

Offerte aanvragen

Waterontharders vergelijken

Ontkalker waterleiding ervaringen

 

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie