Is een waterontharder slecht voor de gezondheid?

Is een waterontharder slecht voor de gezondheid?

Een waterontharder is niet slecht voor de gezondheid. Integendeel: gebruik je een kwalitatief goed systeem, dan kan een waterontharder juist gezondheidsvoordelen bieden.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een waterontharder?

Het drinkwater in Nederland is sowieso veilig. Het drinken van onthard water is net zo veilig. Voor je gezondheid doet water uit een waterontharder zo gezien niets, behalve dat de smaak van zacht water stukken lekkerder is. Misschien kom je zo toch aan je twee liter per dag? Een extra zekerheid bij een goede waterontharder is de continue controle van je waterkwaliteit in huis.

Is zacht water goed voor je huid?

Een waterontharder is dus niet slecht voor de gezondheid. Integendeel Hard water kan nadelig werken voor eczeem, psoriasis en een droge huid.

Zacht water is over het algemeen goed voor je huid. Het beste effect heb je wanneer je natuurlijke douche- en badproducten gebruikt, zodat je een optimale zuurgraad van je huid bereikt of behoudt. Let er op daarbij ook altijd op dat je niet te veel (agressieve) wasmiddelen of wasverzachter gebruikt.

Zitten er gezondheidsrisico’s aan een waterontharder?

Er zitten geen gezondheidsrisico’s aan een goed onderhouden waterontharder. Stilstaand water kan zorgen voor bacteriegroei. Een moderne waterontkalker spoelt zichzelf gelukkig door en dus heb je geen last van bacteriegroei en zijn er geen gezondheidsrisico’s. 

Welke waterontharder is goed voor je gezondheid?

Kies voor een waterontharder die door en door gekeurd en gekwalificeerd is; en verzeker je er bovendien van dat het systeem geen directe verbinding heeft met de riolering. Wel zo gezond. Omega werkt samen met toonaangevende internationale organisaties die de kwaliteit van waterbehandelingssystemen keuren: de Water Quality Association (WQA) en de Food and Drug Administration (FDA). 

Wat betekent de goedkeuring van FDA?

De waterontharders van Omega dragen het FDA-keurmerk. Een FDA-goedkeuring gaat verder dan de CE-markering, een markering die aangeeft dat een product in overeenstemming is met de Europese regelgeving. De FDA investeert geld in onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van het product. In dit geval een waterontharder. 

Hierdoor weten we één ding zeker: een waterontharder is niet slecht voor de gezondheid. Integendeel. 

Waterkwaliteit maakt water uit de waterontharder gezond

Wil je meer weten over de kwaliteit van het water van waterontharders? Voor Omega geldt alleen de hoogst haalbare veiligheid van het drinkwater

Een waterontharder aanschaffen of meer weten?

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie