Zó kun je kalk in water meten

Zó kun je kalk in water meten

Door de hoeveelheid kalk in water te meten, ontdek je hoe hard jouw water is. En zó pak je dat aan.

Hard water is niet fijn. Het zorgt voor veel extra schoonmaakwerk (kalkaanslag!) en maakt dat witgoed een stuk minder lang meegaat.

De ene regio heeft harder water dan de andere en zelfs binnen dezelfde regio kan van plaats tot plaats verschillen hoe hard het water is. De allerbeste manier om erachter te komen hoe hard het water is, is door de waterhardheid te meten.

Kalk in water meten is simpel met een teststrip 

  1. Koop een test voor de waterhardheid, of bestel hem gratis op onze site
  2. Gebruik de test met vers getapt water uit de kraan
  3. Lees de resultaten af
  4. Neem, indien gewenst, maatregelen om te zorgen voor zachter water

Wat heb je nodig om kalk in water te meten?

Kalk in water kun je meten met een teststrip of een testkit. Om de waterhardheid te meten, heb je dus een test nodig. Deze tests zijn te koop in twee gangbare vormen:

  1. Teststrips
  2. Testkits

Er is nog een derde variant, namelijk digitale meetapparatuur. Aangezien die fors duurder zijn (ze zijn vooral bedoeld voor zwembaden en aquariums), laten we die nu even buiten beschouwing.

Het verschil tussen een teststrip en een testkit

Een teststrip is relatief goedkoop en is geschikt voor éénmalig gebruik. De strip wordt in een bekertje met water gehouden, waarna de strip verkleurt. Aan de hand van de verkleuring lees je af hoe hard het water is.

Een testkit is te bestellen bij een groot aantal webwinkels en is wat duurder dan een teststrip. Deze test bestaat vaak uit een beker, die wordt gevuld met kraanwater en een pipet of fles met titratievloeistof. Door deze vloeistof in het water te druppelen, zal het water verkleuren van rood naar groen. Door te tellen hoeveel druppels je daarvoor nodig hebt, ontdek je hoe hard het water is.

Waterontharders bekijken

Waterontharder vergelijken

Waterontharder ervaringen

 

 

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie