Wat zijn de voordelen van een waterontharder? De 9 grootste voordelen op een rij

Wat zijn de voordelen van een waterontharder? De 9 grootste voordelen op een rij

Wat zijn de voordelen van een waterontharder? We zetten ze op een rij.

#1: Geen kalkaanslag meer

Kraanwater bevat van nature kalk. Deze kalk zie je na afloop terug in de badkamer en de keuken, in de vorm van kalkaanslag. Kalkaanslag is niet schadelijk, maar oogt onfris en komt slordig over.

#2: Minder schoonmaken

Kalkaanslag is prima te verwijderen, maar leuk is anders. Het grootste voordeel van een waterontharder is dat je minder schoonmaakwerk hebt.

#3: Apparatuur gaat langer mee

Witgoed slijt sneller door kalkaanslag. Met een waterontharder gaan wasmachines en vaatwassers langer mee.

#4: Minder wasmiddel nodig

Draai je de was? Dan moet het wasmiddel met twee dingen aan de slag: met de kleren én met de kalk in het water. Met zachter water hoeft het wasmiddel zich alleen maar bezig te houden met de vieze was. Het resultaat is dat je veel minder wasmiddel nodig hebt.

#5: Het is goed voor de huid

Van hard water droogt je huid sneller uit. Een waterontkalker maakt het water zachter, wat beter is voor de huid. Zeker mensen met een gevoelige huid of eczeem zullen hier baat bij hebben.

#6: Een lagere energierekening

De vaatwasser, wasmachine en waterkoker gebruiken verwarmingselementen voor de temperatuur van het water. Kalkdeeltjes blijven hieraan kleven, waardoor het opwarmen langer duurt. Het gevolg: er is meer stroom nodig.

#7: Besparen op wasverzachter

Wie wast met ontkalkt water, merkt gelijk dat was veel zachter uit de machine komt. Zo zacht, dat je misschien zelfs helemaal geen wasverzachter meer nodig hebt.

#8: Het is beter voor het milieu

Bij punt 4 en 7 schreven we al dat een waterverzachter betekent dat je minder wasverzachter en wasmiddel nodig hebt. Dit betekent dat er minder chemicaliën in het rioolwater komen, wat weer goed is voor het milieu.

#9: Je droomhuis is nu echt af

Je droomhuis is pas écht af met een waterontharder van Omega. Niet voor niets laten steeds meer en meer huishoudens een Omega installeren op de waterleiding. Sluit je aan en ga ook voor honderd procent zacht.

En zo werkt het

De Omega waterontharder is krachtig dankzij de krachtige werking van hoge kwaliteit kunsthars. Lees alles over hoe onze wateronharders zich onderscheiden van concurrerende merken.

Vragen? Stel ze ons gerust.

Waterontharders bekijken

Waterontharder vergelijk

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie