Welke waterontharder moet ik kiezen?

Welke waterontharder moet ik kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar een waterontharder, kan je wellicht door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn tal van verschillende aanbieders en elk van deze aanbieders biedt ook nog eens verschillende modellen waterontkalkers aan. Welke waterontharder je moet kiezen kan dan een moeilijke klus zijn. Wij leggen je daarom graag uit waar je op moet letten als jij je afvraagt welke waterontharder jij kan kopen.

Wat zijn goede waterontharders?

Een waterontkalker is een apparaat dat je niet dagelijks koopt. Daarom is het belangrijk om je voor aankoop goed te verdiepen in de verschillende typen waterontharders die verkrijgbaar zijn, om zo de juiste waterontharder te kiezen. 

Wist je bijvoorbeeld dat niet alle waterontharders voor heerlijk zacht water zorgen? De werking van een magnetische waterontharder door middel van het plaatsen van een magneet op de waterleiding, is namelijk nooit in de praktijk bewezen. Toch claimen fabrikanten van deze systemen dat het het water onthard.

Welk type waterontharder werkt dan wel? Dat zijn waterontharders met filtersystemen zoals een koolfilter of een filter met bolletjes kunsthars. Deze filters zorgen ervoor dat het calcium als het ware uit het water geplukt wordt. Het ontkalkte water stroomt door richting je kranen, terwijl het calcium wordt weggespoeld in het riool of (bij oudere modellen) achterblijft in het filter.

Lees je daarom goed in voordat je je keuze maakt en laat je eventueel adviseren door waterontharder specialisten, om er zeker van te zijn dat jij de beste waterontharder voor jouw situatie kiest.

Welke waterontharder heb ik nodig?

Al onze waterontharders werken volgens het principe van kunsthars. Het verschil tussen waterontharders op basis van een koolfilter en kunsthars, is dat een koolfilter periodiek vervangen moet worden voor een nieuw filter, terwijl een wat

Maar welke waterontharder jij nodig hebt, hangt ook af van de grootte van je huishouden en de hoeveelheid water die er verbruikt wordt. Met andere woorden: hoeveel water moet er tegelijkertijd ontkalkt kunnen worden? Dit noemen we de capaciteit van de waterontharder. Daarnaast verschillen onze modellen in regeneratietijd. Hoe langer de regeneratietijd, des te minder energieverbruik en minder kosten voor zout.

Wij bieden verschillende modellen kunsthars waterontkalkers aan, voor huishoudens variërend van 1-2 personen tot zelfs 14 personen.

Benieuwd welke waterontharder kopen de beste keuze voor jou is? Vergelijk onze verschillende modellen eenvoudig online of gebruik onze online configurator om direct advies te krijgen in je mail.

Wij helpen je graag

Kom je er online toch nog niet helemaal uit en heb je nog vragen? Kom langs bij één van onze verkooppunten verspreid door Nederland of neem een kijkje tussen de veelgestelde vragen. Maar je kan ook altijd rechtstreeks contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0522 - 47 11 47 of stuur een appje naar 06 511 698 03. Ook kan je je vraag mailen naar info@omegawater.nl of het contactformulier invullen. Wij reageren zo snel mogelijk!

 

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie