Laude - Excellence in cheesemoulding

De assemblage van de Omega waterontharder

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. En dit is hoe het werkt.

Bypass aansluiten

In het filmpje bovenaan zie je hoe we eerst de bypass aansluiten op de waterontharder. De bypass zorgt ervoor dat je de waterontharder eenvoudig kunt omleiden. Waarschijnlijk wil je straks niet meer zonder, maar als je toch even geen kalkvrij water nodig hebt, dan is ontkoppelen niet nodig.

Het zoutvat

Daarna sluiten we deeen witte slang aan. Deze slang verbindt straks de waterontharder met het vrijstaande zoutvat. De water ontharder moet regelmatig alle kalkdeeltjes weer uit het kunsthars halen en afvoeren. Dit gebeurt door met zout water te spoelen, het zogenaamde ‘regenereren’. Via de witte slang wordt er zoutwater in het zoutvat gepompt en na twee uur wordt het water met kalkdeeltjes via dezelfde witte slang er weer uitgezogen.

We sluiten de Omega waterontharder altijd aan met hoogwaardige, degelijke materialen. Deze hoef je niet te vervangen. Samen met de slimme computersturing maakt dit de Omega waterontharders helemaal onderhoudsvrij. Niet voor niets geven wij 15 jaar volledige garantie.

Wanneer gebruik je de bypass?

De bypass wordt standaard meegeleverd op elke Omega waterontharder. Met de bypass kun je zelf regelen of je onthard water wilt of niet. Stel dat je de tuin heel veel water wilt geven, dan kun je de bypass dichtdraaien en je tuin sproeien met niet-onthard kraanwater. Nadat je de tuin hebt gesproeid, draai je bypass weer open en je hebt weer onthard water.

Mocht het een keer voorkomen dat de water ontkalker niet functioneert, dan kunnen we dankzij de bypass de kapotte waterontharder snel loskoppelen en omruilen voor een nieuwe waterontharder. 

Het voordeel van een vrijstaand zoutvat

Omega waterontharders leveren wij bewust met een vrijstaand zoutvat.

Het grote voordeel is dat je heel flexibel bent in de manier waarop je de waterontharder plaatst. De ontharder en het zoutvat kunnen naast elkaar staan, onder elkaar staan, of zelfs in aparte ruimtes.

Laat bijvoorbeeld de waterontharder onder de vloer in de kruipruimte plaatsen en het zoutvat in de trapkast, kelder of op een andere plek waar je makkelijk bij kunt. Het enige wat je nog moet doen, is zo nu en dan zout bijvullen.

Bekijk alle modellen 

Waterontharder ervaringen

Waterontharders vergelijken