Hard water en de huid

Hard water en de huid

Hard water is vervelend voor de gevoelige huid. En dit is waarom.

Elk mens is anders, en dus ook ieder huidtype. Sommige mensen hebben een erg gevoelige huid en krijgen daardoor snel last hard water, bijvoorbeeld als ze douchen of in bad zijn geweest.

De gevolgen voor hard water voor de gevoelige huid

Hard water bevat calcium en magnesium, waarmee de zuurgraad van je huid wordt verstoord. Het gevolg is dat de droge huid nog droger wordt. Dit merk je aan irritatie, een ‘trekkend’ gevoel of jeuk. En alhoewel water geen eczeem veroorzaakt (gelukkig maar!) kan een bestaand eczeem of psoriasis verergeren met te veel hardwater.

Met hard water gaat zeep bovendien minder snel schuimen. Hierdoor blijft zeep achter op de huid, waardoor poriën worden afgesloten en de huid minder oliën opneemt die nodig zijn om gehydrateerd te blijven.

Het gevolg: de huid wordt droog of kwetsbaar, en daardoor gevoeliger voor irritatie van de opperhuid.

Zacht water

Droogt jouw huid uit van water? Dan is het tijd om de pH-waarde van jouw huid te verlagen. Dit kan bijvoorbeeld met neutrale zeep of shampoo, waarmee je voorkomt dat de zuurgraad van de huid te hoog oploopt.

Werkt dit niet of onvoldoende? Dan kan het helpen om het probleem aan te pakken bij de bron, namelijk de hardheid van het water. Dit doe je door een waterontharder te installeren op het leidingnet. Met deze water ontkalker filter je calcium en magnesium uit het water, wat erg goed is voor de gevoelige huid.

Offerte aanvragen

Waterontharders vergelijk

Ervaringen waterontharder

 

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie