Hardnekkige kalk verwijderen van de douchecabine? Simpel met deze 5 tips

Hardnekkige kalk verwijderen van de douchecabine? Simpel met deze 5 tips

Hoe verwijder je hardnekkige kalk van de douchecabine?

We besparen je graag een hoop poetswerk en geven je vijf tips voor een glanzend schone douchecabine.

 

Tip #1: Heet water

De eerste tip is gemakkelijk om over het hoofd te zien, vandaar dat we ermee beginnen: heet water is beter dan koud water.

Kalk heeft de natuurlijke eigenschap om zich te willen gaan hechten aan oppervlaktes bij verwarming. Dat is de reden dat je hardnekkige kalk met koud water dus niet kunt bestrijden.

Draai daarom de douchekop eens helemaal open en je zult zien dat je onder een straal van zestig graden al een hoop kalk gemakkelijk wegspuit.

Tip #2: Cola

Cola is niet alleen om te drinken, maar is ook een agressief schoonmaakmiddel wat moeiteloos de strijd wint van kalkaanslag (en andere vormen van ontsierende viezigheid). Zeker bij de platte delen van de douchecabine biedt cola uitkomst.

Giet daarom een laagje van deze frisdrank over de meest vieze plekken, wacht een half uur en spoel weg met warm water. De kalkaanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Tip #3: Schoonmaakazijn

De fanatieke poetser weet het natuurlijk allang: azijn is ideaal voor allemaal soorten schoonmaakwerk. Woon je in een regio met hard water? Eigenlijk kun je dan niet zonder een fles azijn onder de gootsteen.

De douchecabine ontdoe je simpel van hardnekkige kalk. Vul hiervoor een plantenspuit met kokend water vermengd met azijn en spuit dit over de kalkvlekken. Na ongeveer een kwartiertje kun je de vlekken simpel afnemen met een doekje en een sopje.

Tip #4: Kalkverwijderaar

Kalkverwijderaar doet wat het moet doen: kalk verwijderen. Spuit het erop en de kalk verdwijnt (in theorie). De prijzen lopen vanaf een euro per fles (huismerk) tot een tientje per fles (A-merk) en alhoewel wij zelf geen favoriet merk hebben om aan te raden, is onze duimregel: hoe hoger de prijs hoe krachtiger vaak de werking.

Tip #5: Als niks anders werkt: dikke bleek

Krijg je de kalkvlekken met de middeltjes hierboven niet weg? Dan is dikke bleek een goed alternatief. Giet de bleek op een doek of een spons en laat dit een paar minuten goed inwerken op het oppervlake. Daarna kun je de vlekken wegpoetsen met een oude tandenborstel.

Let wel op als je met bleek aan de slag gaat, want dit chemische middel bijt uit in jouw kleding én heeft nare bijwerkingen als het met de huid of de ogen in contact komt. Lees daarom dus altijd eerst goed het etiket.

Bah, wat een poetswerk. Is het niet makkelijker om kalk gewoon te voorkomen?

Inderdaad, kalk voorkomen is inderdaad beter dan poetsen.

De realiteit is dat Nederlands kraanwater altijd een bepaald deel calcium bevat. Hierdoor wordt water harder en is het vaker nodig om te poetsen.

Met zacht water blijft poetsen overbodig. Dit bereik je simpel met het plaatsen van een waterontharder. Hiermee haal je de kalkdeeltjes uit het water. Resultaat: nooit meer kalkaanslag van de douchecabine moeten poetsen en altijd een glanzend sanitair.

Waterontharders bekijken

Waterontharder vergelijken

Recensies waterontharder

 

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie