Waarom een waterontharder?

Waarom een waterontharder?

Waarom een waterontharder? Een waterontharder is duurzaam en kostenbesparend, en koop je omdat je geen kalk in je water wilt.

Een waterontharder neem je omdat je geen kalk in je water wilt. Kalkvrij water heeft een aantal grote voordelen. Een waterontharder is bijvoorbeeld duurzaam en goed voor je huid. Je apparaten gaan langer mee en je hoeft geen agressieve, chemische schoomaakmiddelen te gebruiken tegen kalkaanslag. Genoeg redenen om een waterontharder aan te schaffen.

Apparaten die langer meegaan, een glimmende badkamer, geen droge huid na het douchen, nooit meer kalkaanslag: het zijn goede redenen om een waterontharder te nemen.

Waarom je een waterontharder zou nemen

Wat is het nut van een waterontharder? 10 redenen voor de aanschaf van een waterontharder. 

#1: Je apparaten gaan langer mee
Een waterontharder haalt het kalk uit je water. Goede waterontharders halen zelfs 100% kalk uit het water. Je huishoudelijke apparaten, zoals je koffiezetapparaat, waterkoker, afwasmachine of wasmachine gaan langer mee, omdat ze niet worden aangetast door kalkafzetting.

#2: Nooit meer agressieve, chemische schoonmaakmiddelen 
Kalkvrij water laat geen kalk achter. Je kranen, wasbakken, doucheruimte, badkamer, wc of andere natte ruimtes hebben daardoor geen lastig te verwijderen kalkaanslag. Je hoeft met een waterontharder geen chemische middelen meer in te zetten om dit schoon te maken. 

#3: Gebruik minder wasmiddel 
Doordat je dankzij een goed werkende waterontharder wast met lekker zacht en helder water, heb je minder wasmiddel nodig voor een schone was.

#4: Geen onderhoud
Een goede, kwalitatieve waterontharder heeft geen onderhoud nodig en gaat meer dan 15 jaar mee. De Omega waterontharders bijvoorbeeld, die worden in Nederland geproduceerd en gaan met gemak 20 jaar mee zonder onderhoud. Ze werken met de beste toeleveranciers voor de hars, elektronica en tanks. Zo gaan de waterontkalkers van Omega lang mee en wordt het milieu zo min mogelijk belast. 

#5: Bespaar geld
Zoals gezegd heeft een goede waterontharder een lange levensduur. Intussen bespaar je op energiekosten omdat je apparaten niet meer worden aangetast door kalk. Ze verbruiken daardoor minder stroom. Je bespaart ook op reparatie of aanschaf van apparaten en je geeft minder geld uit aan schoonmaakmiddelen, wasmiddelen en wasverzachter. 

#6: Nooit meer kalkaanslag
Voor veel mensen is dit dé reden voor het aanschaffen van een waterontharder: nooit meer kalkaanslag. Met een kwaliteitswaterontharder is je water 100% kalkvrij. Nooit meer frustratie over doffe kalkaanslag en opgedroogde waterspetters op je sanitair en aanrecht.

#7: Een waterontharder is goed voor je huid
Kalkvrij water betekent dat je huid minder droog is of trekt na bijvoorbeeld het douchen. Ook huidirritatie is minder waarschijnlijk met een waterontharder. 

#8: Geen wasverzachter nodig
Je wasgoed komt zacht en helder uit je wasmachine en je hoeft stukken minder wasmiddel te  gebruiken en helemaal geen wasverzachter. Je kleren en ander wasgoed blijven hierdoor langer mooi en voelt zacht aan.

#9: Minder schoonmaken
Geen kalk in je water betekent geen kalkaanslag. Dat scheelt nogal wat boenwerk.

#10: Kraanwater dat echt lekker smaakt
Water uit de kraan dat zo zacht is, dat proef je. Zacht water is veel lekkerder. Net als de koffie en thee die je maakt met kalkvrij water. 

 

Lees alles over de Omega  waterontharder

Geïnteresseerd in een waterontharder kopen? Lees dan ook onze andere verhalen en neem contact op voor een telefonisch adviesgesprek, waarbij we je alles vertellen over de voordelen van een waterontharder.

 

Overtuigd?

Offerte aanvragen

Waterontharder vergelijk

Waterontharder ervaringen

 

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie