Waarom een waterontharder kopen?

Waarom een waterontharder kopen?

Een waterontharder koop je omdat je geen kalk in je water wilt. Kalkvrij water heeft een aantal grote voordelen. Een waterontharder is bijvoorbeeld duurzaam en goed voor je huid. Je apparaten gaan langer mee en je hoeft geen agressieve, chemische schoomaakmiddelen te gebruiken tegen kalkaanslag. Genoeg redenen om een waterontharder aan te schaffen. Ontdek ze allemaal.

Alle goede redenen om een waterontharder te kopen

Apparaten die langer meegaan, een glimmende badkamer, geen droge huid na het douchen, nooit meer kalkaanslag. Het zijn goede redenen om een waterontharder te kopen. Lees hier de 10 redenen om een waterontharder te kopen. 

 1. Je apparaten gaan langer mee
  Een waterontharder haalt het kalk uit je water. Goede waterontharders halen zelfs 100% kalk uit het water. Je huishoudelijke apparaten, zoals je koffiezetapparaat, waterkoker, afwasmachine of wasmachine gaan langer mee, omdat ze niet worden aangetast door kalkafzetting.
 2. Nooit meer agressieve, chemische schoonmaakmiddelen 
  Kalkvrij water laat geen kalk achter. Je kranen, wasbakken, doucheruimte, badkamer, wc of andere natte ruimtes hebben daardoor geen lastig te verwijderen kalkaanslag. Je hoeft met een waterontharder geen chemische middelen meer in te zetten om dit schoon te maken. 
 3. Gebruik minder wasmiddel 
  Doordat je dankzij een goed werkende waterontharder wast met lekker zacht en helder water, heb je minder wasmiddel nodig voor een schone was.
 4. Geen onderhoud
  Een goede, kwalitatieve waterontharder heeft geen onderhoud nodig en gaat meer dan 15 jaar mee. De Omega waterontharders bijvoorbeeld, die worden in Nederland geproduceerd en gaan met gemak 20 jaar mee zonder onderhoud. Ze werken met de beste toeleveranciers voor de hars, elektronica en tanks. Zo gaan de waterontharders van Omega lang mee en wordt het milieu zo min mogelijk belast. 
 5. Bespaar geld
  Zoals gezegd heeft een goede waterontharder een lange levensduur. Intussen bespaar je op energiekosten omdat je apparaten niet meer worden aangetast door kalk. Ze verbruiken daardoor minder stroom. Je bespaart ook op reparatie of aanschaf van apparaten en je geeft minder geld uit aan schoonmaakmiddelen, wasmiddelen en wasverzachter. 
 6. Nooit meer kalkaanslag
  Voor veel mensen is dit dé reden voor het kopen van een waterontharder: nooit meer kalkaanslag. Met een kwaliteitswaterontharder is je water 100% kalkvrij. Nooit meer frustratie over doffe kalkaanslag en opgedroogde waterspetters op je sanitair en aanrecht.
 7. Een waterontharder is goed voor je huid
  Kalkvrij water betekent dat je huid minder droog is of trekt na bijvoorbeeld het douchen. Ook huidirritatie is minder waarschijnlijk met een waterontharder. 
 8. Geen wasverzachter nodig
  Je wasgoed komt zacht en helder uit je wasmachine en je hoeft stukken minder wasmiddel te  gebruiken en helemaal geen wasverzachter. Je kleren en ander wasgoed blijven hierdoor langer mooi en voelt zacht aan.
 9. Minder schoonmaken
  Geen kalk in je water betekent geen kalkaanslag. Dat scheelt nogal wat boenwerk.
 10. Kraanwater dat echt lekker smaakt
  Water uit de kraan dat zo zacht is, dat proef je. Zacht water is veel lekkerder. Net als de koffie en thee die je maakt met kalkvrij water. 

Een waterontharder aanschaffen of meer weten?

 

Maak vrijblijvend een afspraak.

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie