Is hard water slecht voor je huid?

Is hard water slecht voor je huid?

Hard water is soms slecht voor je huid. Het kan nadelig werken voor eczeem, psoriasis en een droge huid. 
In hard water zitten magnesium- en calciumdeeltjes. Deze deeltjes verhogen de pH-waarde van je huid, wat een droge huid bijvoorbeeld nog droger maakt. Irritatie, een trekkend gevoel na het douchen of een bad, jeuk of een (extreem) droge huid kunnen het gevolg zijn. Voor sommige eczeem of psoriasis werkt hard water ook nadelig. 

Wat is hard water precies?

De term hard water verwijst over het algemeen naar water met kalk. In al het kraanwater in Nederland zit meer of minder kalk. Hoe hard je water precies is, is afhankelijk van waar je woont. Kalk in kraanwater is eigenlijk opgelost calciumwaterstofcarbonaat en magnesiumzouten afkomstig uit grond- en rivierwater.  

Optimale zuurgraad van je huid

Zacht water is vaak beter voor je huid. De zuurgraad van je huid (pH-waarde) blijft bij zacht water optimaal. Het is belangrijk om natuurlijke douche- en badproducten te gebruiken, anders hef je het positieve effect van het zachte water op. Ook is het voor je huid sowieso aan te raden dat je niet te veel (agressieve) wasmiddelen of wasverzachter gebruikt.

Liever zacht water?

Met een water ontharder van Omega haal je al het kalk uit je kraanwater. Daar knapt je huid van op! Ben je benieuwd? Een water ontkalker biedt naast een zachte huid nog veel meer voordelen.

Offerte aanvragen

Waterontharders vergelijken

Recensies waterontharder

 

 

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie