Kalkaanslag in wc pot verwijderen

Kalkaanslag in wc pot verwijderen

Niets is er viezer dan een vieze wc pot. Gelukkig maken de meeste mensen regelmatig hun wc schoon, maar wat kan je doen als je ondanks jouw schoonmaakpogingen die bruine aanslag niet meer uit jouw wc pot krijgt? Of ben je misschien net verhuisd en zit er hardnekkige kalkaanslag in het toilet? 

Zeker in regio’s waar er hard water uit de leidingen stroomt, is de kans op kalk in de toiletpot aanwezig. In combinatie met de zouten die in urine voorkomen, kan er bovendien urinesteen ontstaan, in de vorm van een bruine aanslag in de wc pot. Met onderstaande tips is kalk in jouw wc pot gelukkig verleden tijd. 

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is een wondermiddel als het gaat om kalkaanslag te verwijderen op allerlei oppervlaktes, zo ook om kalk in de wc pot te verwijderen. Giet een scheutje schoonmaakazijn in de wc pot en maak de hele pot schoon met een wc borstel. Laat een paar uur (of bij hardnekkige aanslag) de hele nacht intrekken en spoel de volgende dag de wc door.

Soda

Werkt alleen schoonmaakazijn niet? Dan kan je ook kiezen voor een combinatie van baking soda en schoonmaakazijn. Giet wat soda in de wc en giet het schoonmaakazijn er overheen. Door de chemische reactie gaat het mengsel schuimen. Ga ook hier met de wc borstel doorheen en laat een paar uur intrekken. Als het goed is, zal het kalk oplossen en makkelijke weg te spoelen zijn. 

Cola

Cola is natuurlijk bedoeld om te drinken, maar is ook een agressief schoonmaakmiddel dat gemakkelijk kalkaanslag uit de wc kan verwijderen. 1 glas of 1 blikje is voldoende voor het hele toilet. Het zuur uit de cola zorgt ervoor dat het kalk wordt afgebroken. Zorg er alleen wel voor dat je naderhand de wc goed naspoelt of schoonmaakt, zodat er geen colaresten in je toiletpot achterblijven. 

Voorkom kalkaanslag in de wc

Heb je last van kalkaanslag in je wc? Dan zijn er dus gelukkig genoeg middeltjes om dit te verwijderen, zodat jouw toilet weer glanzend schoon wordt. Maar je hebt vast wel wat beters te doen dan een paar keer per maand urinesteen te verwijderen uit de toiletpot. 

Kalkaanslag vookomen in de wc kan door je leidingwater te ontharden. Met een waterontkalker zal jouw toilet met 100% kalkvrij water worden doorgespoeld, waardoor er dus ook geen kalkaanslag meer kan ontstaan in jouw toiletpot. Natuurlijk moet je nog wel de wc blijven schoonmaken, maar het schoonmaakwerk wordt wel een stuk minder. 

Geniet van de voordelen van 100% zacht water

Een Omega waterontharder sluit je direct aan op de plek waar het water je woning binnenkomt. Al het water zal worden ontkalkt, dus zowel het water dat uit jouw kraan en douchekop komt, maar ook waar jij je wc mee doorspoelt. Dit zorgt er niet alleen voor dat kalkaanslag verleden tijd is, maar is ook nog eens beter voor het behoud van jouw witgoed. 

Onze waterontharders zijn onderhoudsvrij. Daarnaast geven we je standaard 15 jaar garantie. Gaat er in de tussentijd toch iets kapot? Dan staan onze monteurs zo snel mogelijk bij jou op de stoep om het probleem op te lossen. 
Benieuwd naar de mogelijkheden van een waterontharder bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan, telefonisch of thuis. Wij denken graag met je mee.

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie