Kleding hard na wassen? Vijf tips waarmee je was weer zacht aanvoelt

Kleding hard na wassen? Vijf tips waarmee je was weer zacht aanvoelt

Kleding wordt meestal hard na het wassen als de trommel te vol is en het water de kleding niet goed bereikt. Andere oorzaken van harde kleding na het wassen zijn te veel wasmiddel, of juist te weinig wasmiddel. Bij te weinig wasmiddel zorgt kalk in het water voor harde was. 

Voelt jouw kleding hard na het wassen? Met deze tips voelt kleding weer net zo zacht als toen het uit de winkel kwam.

Tip 1: Probeer het eens met minder was

Wie veel te wassen heeft, doet de trommel vaak zo vol mogelijk. Logisch, maar niet altijd effectief. Het water krijgt zo minder kans om het wasmiddel te verspreiden onder de kledingstukken. Probeer dus eens een keer een minder volle trommel, maximaal voor tweederdegevuld.

Tip 2: Gebruik niet te weinig wasmiddel

Voordat het wasmiddel de strijd aangaat met vlekken, zal het wasmiddel eerst het water zelf reinigen. Zelfs schoon kraanwater bevat kalk en magnesium, wat eerst geneutraliseerd moet worden.

Woon je in een regio met veel kalk in het kraanwater? Dan kan het gebeuren dat je te weinig wasmiddel gebruikt, waardoor alle werking gaat naar het water, en er niks overblijft voor de kleding zelf. Veel fabrikanten geven daarom op hun website doseeradviezen per regio. Doe er je voordeel mee!

Meer weten over de voordelen van een waterontharder?

Tip 3: Gebruik ook niet te veel wasmiddel

In de vorige tip adviseerden we je extra wasmiddel te gebruiken. Maar overdrijf niet, want dan kunnen de zeepresten niet allemaal worden weggespoeld. Het gevolg is dat er waspoeder achterblijft op de vezels (en de kleding dus weer te hard voelt).

Tip 4: Maak de wasmachine schoon met azijn

Als de was de hard is, kan het ook zijn dat de wasmachine niet goed opwarmt. Negen van de tien keer komt dit omdat kalkdeeltjes uit het water zich hebben gehecht aan de verwarmingselementen van de wasmachine. Schenk daarom een flinke laag azijn in de lege trommel en laat hem goed draaien. De kans is groot dat de was nu een stuk zachter wordt.

Tip 5: Investeer in een waterontharder

Met een waterontharder wordt jouw kraanwater zo zacht als een lammetje. En de was dus ook. Mooi meegenomen: de wasmachine gaat langer mee, heeft de helft minder wasmiddel nodig, en bespaart óók nog eens een kwart van de energie. Kijk, dat is nou nog eens lekker de was doen!

 

Waterontharders bekijken

Waterontharders vergelijken

Ontkalker waterleiding ervaringen

 

 

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie