Wat is de prijs van een waterontharder?

Wat is de prijs van een waterontharder?

De prijs van een waterontharder bestaat uit de prijs van de waterontharder zelf, de verbruikskosten, installatiekosten en onderhoudskosten.

Prijs waterontharder

Een magneet op je waterleiding, een magnetische waterontharder, heb je al vanaf 20 euro. Dit is relatief weinig geld, maar de werking is dan ook nooit bewezen. De prijs van een waterontharder voor thuisgebruik ligt tussen de 140 en 3.000 euro. Dit loopt erg uiteen, maar ga er van uit dat een waterontharder van ca. 140 euro niet werkt voor een huishouden met meer dan één persoon. Hoe zuinig je ook bent met water. 

Verbruikskosten

Bereken je verbruikskosten om de echte prijs van je waterontharder te weten. Hoeveel stroom, batterijen, spoelmiddel, reinigingsmiddel of water gebruikt je waterontharder bijvoorbeeld per jaar? Kijk ook hoe lang je apparaat het naar verwachting doet. Een waterontharder met een relatief lage prijs kan aanzienlijk veel kosten in verbruik. 

Wat is de prijs voor het installeren van je waterontharder?

Een waterontharder moet je (laten) installeren. De prijs van je waterontharder kan hierdoor opeens stukken hoger uitvallen. Vaak betaal je voor nog voor installatie, denk dan ook aan materialen, manuren en bijvoorbeeld voorrijkosten. Bij Omega zijn we open en transparant. Je krijg een duidelijke offerte zonder kleine lettertjes, zodat je weet waar je aan toe bent. 

Wat is de prijs van onderhoud van een waterontharder?

Veel waterontharders hebben jaarlijks onderhoud nodig. Tel dit op bij de prijs van je waterontharder. Omega waterontharders werken 20 jaar optimaal zonder onderhoud. 

Doe geen duurkoop

Laat je kortom niet misleiden door de prijs van een waterontharder zelf. Bij wat een goedkope waterontharder lijkt kun je bekocht uitkomen door bijvoorbeeld hoge verbruiks-, installatie en onderhoudskosten. Bovendien ben je niet per se zeker van een goede werking. Omega waterontharders brengt een offerte uit. De prijs is altijd inclusief genoemde kosten. En je bent verzekerd van 100% kalkvrij water!

Wil je meer weten?

Offerte aanvragen

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie