100% kalkvrij water Kiyoh 9.6 241 beoordelingen

Wat is de prijs van een waterontharder?

Wat is de prijs van een waterontharder?

Wat is de prijs van een waterontharder? Lees alles wat een waterontharder kost, welke kosten er nog meer zijn en wat de aanschaf je uiteindelijk oplevert.

De prijs van een waterontharder wordt bepaald door vier elementen:

 • De aanschaf;
 • de installatiekosten;
 • het onderhoud;
 • en het verbruik.

Bij de aanschaf van een waterontharder is het natuurlijk heel verleidelijk om alleen te kijken naar de aanschafprijs. Logisch.

Maar voor het volledige plaatje is het slimmer om álle componenten te kennen, zodat je precies weet wanneer de investering zich terugverdient (want zichzelf terugverdienen doet het zich zeker, meer daarover aan het einde van dit artikel).

Alle onderdelen van het kostenplaatje uitgelegd.

Prijsonderdeel 1: De aanschafkosten

Waterontharders zijn er in alle soorten en maten, waarbij de prijs grotendeels wordt bepaald door hoe de waterontharder werkt.

Zo zijn er waterontharders die werken op basis van een magneet. De theorie is dat je de magneet bevestigt aan de leiding en dat kalkdeeltjes zo worden aangetrokken en uitgefilterd.

Deze waterontharders zijn al te koop tussen de honderd en tweehonderd euro, maar ze hebben één nadeel: de werking is nog niet één keer bewezen. En daardoor zijn bijvoorbeeld consumentenorganisaties er ook erg kritisch op.

Er zijn ook andere waterontharders verkrijgbaar. Deze modellen worden onderdeel van het leidingnetwerk en verzamelen water in een reservoir. Hier wordt het calcium en magnesium uit het water gezuiverd, bijvoorbeeld met behulp van hoogwaardig kunsthars.

Deze modellen zijn duurder, maar je bent wél zeker van een product wat ook echt doet wat het belooft.

Prijsonderdeel 2: De installatiekosten

Een waterontharder is een stuk precisie-elektronica. De aansluiting vereist technisch inzicht en ervaring met het waterdicht afmonteren van waterleidingen. Sommige waterontharders vragen bovendien om specifieke kennis van waterhardheid en de hoeveelheid water die benodigd is voor het goed naspoelen.

Veel consumenten kiezen daarom om een waterontharder te laten installeren door een erkend monteur. De kosten hiervan bestaan, logischerwijs, uit het uurloon van de installateur en de kosten van de materialen die voor de installatie gebruikt worden.

Prijsonderdeel 3: Het verbruik

Elk huishoudelijk apparaat heeft een bepaald verbruik, zo ook een waterontharder. In het dagelijks leven valt het stroomverbruik van een waterontharder gelukkig mee. De boordcomputer (die in de gaten houdt wanneer het water ververst moet worden) gebruikt een uiterst minimale hoeveelheid stroom. De waterontharder zelf heeft geen stroom nodig voor het onthardingsproces: dit proces verloopt doordat er water door het apparaat stroom.

Wat een waterontharder van Omega wél verbruikt, is zout. Schoonmaakzout, om precies te zijn. Dit zout komt natuurlijk niet in aanraking met het drinkwater, maar wordt gebruikt bij het periodieke verversen van het water.

Het bijvullen van het zoutreservoir gebeurt meestal (bij normaal gebruik) tweemaal per jaar. De kosten vallen gelukkig mee, zeker als je het zout online bestelt.

Prijsonderdeel 4: Slijtage door gebruik

Of je het nou hebt over een auto of over een wasmachine: elk apparaat kan slijtage vertonen. En vraagt om de zoveel tijd om onderhoud in de vorm van het vervangen van essentiële onderdelen.

Waarom de prijs van een Omega waterontharder gunstig is

Nu je weet wat de vier onderdelen van de prijs van een waterontharder zijn, vertellen we je graag waarom een Omega waterontharder zo’n voordelige keuze is.

 • Aanschafkosten: Een Omega waterontharder is gunstig geprijsd, zeker in verhouding tot de gebruikte techniek (gebaseerd op hoogwaardig kunsthars en een slimme boordcomputer).
 • Installatiekosten: Deze zijn afhankelijk van de gewenste plek van installatie.
 • Verbruik: Het stroomverbruik is laag en het schoonmaakzout wordt tegen een aantrekkelijke prijs verkocht in onze webshop.
 • Slijtage: Bij een Omega waterontharder is dit niet van toepassing: ook het vervangen van onderdelen zit bij de garantie inbegrepen, óók als het een normale vervanging (door normaal gebruik) betreft. Aan huis, en dat vijftien jaar lang.

Met een Omega waterontharder ben je dus verzekerd van jarenlang kalkvrij water, zonder vervelende kostenposten achteraf.

Wat kost een Omega waterontharder?

Een Omega waterontharder combineert een slimme boordcomputer met de krachtige werking van kunsthars. Het resultaat is een efficiënte en doeltreffende waterontkalker, die doet wat het moet doen: zorgen voor het allerzachtste water denkbaar.

De aanschafprijs van de waterontharder is bij ons gebaseerd op twee factoren:

 • Welk soort waterontharder je kiest
 • De kosten voor de installatie

Voor de installatie beschikken we over meerdere installateurs, verspreid over het hele land. Toch is de installatie altijd maatwerk.

En omdat de installatie maatwerk is, noemen we geen prijzen op onze site. Dat zou ook niet eerlijk zijn, want dan zouden we prijzen moeten hanteren die in de praktijk wellicht toch nog anders uitvallen.

Daarom werken we alleen maar met offertes op maat, waarbij je precies te zien krijgt wat je gaat betalen. Honderd procent transparant, net als onthard water.

Wat het kost en wat het oplevert

En als je weet wat het kost, dan kun je al vrij snel de conclusie trekken dat je voor dat geld de kwaliteit van het leven flink vergroot. Ga maar na:

Je hoeft nooit meer kalkaanslag schoon te maken

Zacht water is zacht voor de huid

Witgoed gaat langer mee

En het állermooiste: de investering voor een waterontharder kan zichzelf terugverdienen. Hoe? Simpel:

 • Bij zacht water gaat witgoed langer mee en hoef je dus minder snel de wasmachine of vaatwasser te vervangen.
 • Hard water warmt langzamer op dan zacht water. Hiervoor moeten sommige apparaten (wasmachine, waterkoker, cv) harder werken. Hierdoor verbruik je fors meer gas en stroom.
 • Je verbruikt minder schoonmaakmiddelen (omdat je geen kalkaanslag meer hebt) én je hebt minder wasmiddel nodig voor schone kleren.

Het totale voordeel kan lopen tot in de honderden euro's per jaar. Bedenk dan dat onze beste waterontharders gegarandeerd vijftien jaar meegaan, en je ziet gelijk het voordeel.

 

Offerte aanvragen

Waterontharder vergelijk

Waterontharder ervaring

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie