100% kalkvrij water Kiyoh 9.6 241 beoordelingen

Waar op de leiding komt de waterontharder?

Waar op de leiding komt de waterontharder?

Een waterontharder wordt altijd geïnstalleerd op de leiding. Wat de beste plek is, verschilt per huis.

Waterontharders worden steeds populairder. Logisch. Met een waterontharder heb je altijd zacht water en dus nooit meer last van een droge huid of van kalkaanslag.

Een waterontharder heeft één functie, die grofweg te verdelen valt in twee stappen:

  1. Het ontkalken van het leidingwater.
  2. Het schoonmaken van de waterontharder.

Deze werking bepaalt ook waar in huis de ontharder geplaatst moet worden op de waterleiding.

Waterontharder plaatsen op de waterleiding bij binnenkomst

Een waterontharder zorgt voor ontkalkt water uit élke kraan. Daarom worden waterontharders geplaatst dicht bij de plek waar het water het huis binnenkomt. Waar dit is, verschilt per huis. Dit kan in de buurt van de meterkast zijn, in de buurt van de voordeur of onder de trap naar boven.

Door de waterontharder daar te plaatsen waar het water wordt verspreid richting alle kranen, is het mogelijk om met één apparaat al het water in huis te zuiveren

Bij voorkeur in de buurt van de waterafvoer

Een waterontharder zal zichzelf om de zoveel tijd schoonmaken. Dit voorkomt namelijk dat de kalk achterblijft in het apparaat en daardoor de werking verstoort. Dit schoonmaakwater blijft niet in de waterontharder, maar spoelt gelijk terug richting het riool.

Daarom wordt de waterontharder bij voorkeur door ons geïnstalleerd op de plek in het huis waar de leiding van de aanvoer en de leiding van de afvoer elkaar kruisen.

De ideale plek is slecht bereikbaar… en nu?

In sommige huizen is de beste plek voor plaatsing heel makkelijk te vinden. In andere huizen levert de ideale plek gelijk een uitdaging op: de waterontharder kan wel worden geplaatst, maar is op die plek erg moeilijk te bereiken en dus niet goed te bedienen.

En daar hebben we over nagedacht. Onze waterontharder is namelijk computergestuurd, zodat je hem niet hóeft te bedienen. En dus maakt het eigenlijk niet uit of de plek goed te benaderen is.

Goed om te weten: het zoutreservoir (die je tweemaal per jaar bij moet vullen) hoeft niet per se bij de waterontharder geïnstalleerd te worden. Als het nodig is installeren we die verderop op de leiding, waar je er wél gemakkelijk bij kunt. De boordcomputer regelt te rest.

Offerte aanvragen

Waterontharders vergelijk

Waterontharder ervaringen

 

 

 

Meer weten over onze waterontharders?

We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden.

Bel ons of App ons

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie