Hard water zacht maken? Zó doe je dat

Hard water zacht maken? Zó doe je dat

Hard water zacht maken heeft veel voordelen. Het is beter voor de huid, voorkomt onnodig schoonmaakwerk, en zorgt ervoor dat witgoed langer meegaat. En dit is hoe je hard water zacht maakt.

Zacht water met middeltjes die je al hebt

Er zijn meerdere manieren waarop je hard water zacht kunt maken. Soms zelfs met behulp van middeltjes die je al in huis hebt.

Het bekendste voorbeeld gebruik je wellicht al dagelijks: onthardingszout voor de vaatwasser. Het zout haalt kalk uit het water en zorgt voor een glanzende vaat.

Voor water wat je wilt drinken zal zout wat minder fijn zijn. In het geval van drinkwater is het beter om het water lang te koken, zodat de kalkdeeltjes achterblijven in de waterkoker en je veel zachter water schenkt.

De tip is wel om de waterkoker regelmatig te ontkalken met azijn of opgelost citroensap, omdat de werking en de levensduur door kalkaanslag snel terugloopt. Zo kun je hard water zacht maken zonder dat de waterkoker sneller slijt.

Het alternatief voor hard water zacht maken: een waterontharder

Spreekt het je niet aan om met alledaagse middeltjes aan de slag te gaan? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Het alternatief is dan om permanent af te rekenen met hard water, door een waterontharder aan te schaffen.

De waterontharder wordt geplaatst op de leiding op een tactische plek in het huis. Hard water gaat erin, zacht water komt eruit. De waterontharder doet dit door het water te behandelen, bijvoorbeeld met behulp van hoogwaardig kunsthars. De kalkdeeltjes blijven hieraan kleven, met zacht water als resultaat.

En goed nieuws: bij Omega hebben we een waterontharder voor elk type huishouden. Welke dat zijn laten we je graag zien. Hard water zacht maken was nog nooit zo simpel.

Waterontharders bekijken

Waterontharders vergelijken

Ontkalker waterleiding ervaringen

 

 

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie