Mag een waterontharder in de meterkast geplaatst worden?

Mag een waterontharder in de meterkast geplaatst worden?

Overweeg je een waterontharder aan te schaffen, en wil je deze graag in de meterkast plaatsen? Dat is in veel gevallen mogelijk. In principe kunnen onze waterontharders op diverse plekken in de woning geplaatst worden, mits die plekken aan de benodigde voorwaarden voldoen. 

Voorwaarden waterontharder in de meterkast

Om erachter te komen of jouw meterkast een geschikte plek is voor het plaatsen van een waterontharder, kan je zelf een aantal dingen controleren. 

Het makkelijkste is het controleren van de afmetingen van de waterontharder die je op het oog hebt. Zeker in het geval van een waterontharder in een kleine meterkast, is het verstandig om eerst de afmetingen te controleren of het apparaat wel in de meterkast past.

Daarnaast is het verstandig om de ontharder te plaatsen op een plek waar er genoeg ruimte is om zout bij te vullen. Meestal is dit in een meterkast wel het geval, maar wanneer je bijvoorbeeld de ontharder in de kruipruimte wil plaatsen, kan dit lastiger worden.

Tot slot zal er voor het laten werken van de waterontharder elektriciteit aanwezig moeten zijn en zowel een water toevoer als afvoer. Dit zal in de meeste meterkasten ook geen probleem zijn.

Twijfel je of er een waterontharder in jouw meterkast geplaatst kan worden? Wij denken graag met je mee. Maak eenvoudig online een afspraak voor vrijblijvend advies en samen bedenken we de beste plek voor jouw waterontharder, of dat in de meterkast is of ergens anders in huis. 

Waterontharder plaatsen in de meterkast

Ben je er zeker van dat de waterontharder in jouw meterkast geplaatst kan worden? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om direct een vrijblijvende offerte bij ons aan te vragen. Op basis van jouw gezinssamenstelling en waterbehoefte adviseren wij jou welk model het beste bij jouw situatie past. 

Zolang een waterontharder niet gaat lekken, is een waterontharder in de meterkast niet gevaarlijk en dus een is waterontharder in de meterkast niet verboden. Belangrijk is wel dat de waterontharder vakkundig geïnstalleerd wordt, om kans op lekken te voorkomen. Daarom leveren wij onze waterontharders altijd voor een all-in prijs, inclusief plaatsing en montage. 

Onze professionele monteurs installeren de waterontharder bij jou thuis, net na de warmtemeter, zodat al het water dat jouw huis binnenkomt, door de ontharder stroomt voor heerlijk zacht water. Vervolgens vullen wij de ontharder met voldoende zout en stellen we de computer in op jouw situatie. Zo heb jij er geen omkijken meer naar. 

En gaat er onverhoopt toch iets kapot met de waterontharder in jouw meterkast? Wij geven standaard 15 jaar garantie op al onze waterontharders. Bel ons gerust en één van onze monteurs komt zo snel mogelijk bij je langs om het probleem te verhelpen!

 

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie