Hoe moet je een waterontharder ontsmetten?

Hoe moet je een waterontharder ontsmetten?

Waterontharders moet je jaarlijks ontsmetten. Dit doe je tijdens een onderhoudsbeurt en betekent dat de waterontharder wordt ontsmet met een mengsel van fosforzuur en chloor. Voor wie geen zin heeft in onderhoud is er ook goed nieuws, want er zijn waterontharders die je nooit hoeft te ontsmetten.

Veel waterontharders moet je regelmatig ontsmetten, zodat er geen bacteriegroei ontstaat. Hoe doe je dat? En waarom hoef je een Omega waterontharder niet te ontsmetten?

De meeste waterontharders moet je regelmatig ontsmetten in verband met mogelijke bacteriegroei. Meestal gebeurt dit tijdens het jaarlijkse onderhoud met een ontsmettings- en reinigingsmiddel, bijvoorbeeld op chloorbasis. Er zijn verschillende producten op de markt, waarmee je dit kunt (laten) doen. 

Waarom zou je ontsmetten?

Maar waarom zou je je bezig willen houden met het ontsmetten van je waterontharder? Dat hoeft helemaal niet. Met een Omega waterontharder weet je dat het goed zit want bacteriën hebben in dit systeem geen kans om te groeien. Je hebt geen omkijken naar het onderhoud of reinigen van het systeem. Met een waterontharder van Omega ben je gegarandeerd 15 jaar onderhoud en ontsmettingsvrij!

Bespaar je de moeite met een Omega waterontharder 

Ontsmetten van je waterontharder is pas nodig in het geval van bacteriegroei. Bacteriën hebben geen kans in een Omega waterontharder, simpelweg omdat het water nooit te lang stilstaat.

Een computer zorgt dat er tijdig wordt gespoeld, ook wanneer je een tijdje van huis bent. In de kop van een Omega waterontkalker zul je ook nooit kalkaanslag of bacteriegroei krijgen. Het materiaal en ontwerp verzekeren je dit. Tot slot is de aansluiting van een Omega altijd op een koper of kunststof systeem. Ontsmetten niet nodig!

Een waterontharder kopen of meer weten?

Offerte aanvragen?

Ben jij toe aan 100% zacht water? Vraag gelijk een offerte aan!

Offerte aanvragen

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie