100% kalkvrij water Kiyoh 9.6 241 beoordelingen

Hoe smaakt water uit een waterontharder?

Hoe smaakt water uit een waterontharder?

Water uit een waterontharder smaakt minder bitter dan normaal kraanwater.

Kraanwater wordt vaak gezien als neutraal van smaak. Maar is dit eigenlijk wel zo? Natuurlijk… Als je water vergelijkt met bijvoorbeeld een blikje cola of een goed glas wijn, dan is water erg neutraal. Maar helemáál neutraal is het niet.

Calcium en magnesium maken kraanwater bitterder

Nederlands leidingwater bevat van nature calcium en magnesium. Calcium (kalk) en magnesium maken niet alleen je water hard, ze voegen ook smaak toe aan jouw water.

De smaak van calcium en magnesium is van nature bitter en zelfs een beetje zoutachtig (calcium wordt in Duitsland dan ook wel eens ‘bitterzout’ genoemd). Als je het gewend bent aan de smaak van kraanwater, dan valt het eigenlijk amper op. Maar als je eenmaal bent overgestapt op een waterontkalker, dan proef je pas echt hoe water hoort te smaken.

De smaak van een waterontharder

Een water ontharder heeft als belangrijkste taak om calcium en magnesium uit het kraanwater te halen. Ontkalkt water smaakt daardoor een stuk zachter dan het kraanwater wat je al je hele leven drinkt.

Thee smaakt met een waterontharder eindelijk zoals het hoort

Het grootste verschil (tussen normaal en ontkalkt water) merk je als je jezelf regelmatig trakteert op een lekker glas thee. Met ontkalkt water verdwijnt de bittere nasmaak en smaakt je thee eindelijk zoals het hoort: smaakvol en puur.

Waterontharders bekijken

Waterontharders vergelijk

Recensies waterontharder

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie