Kalkaanslag van glas verwijderen

Kalkaanslag van glas verwijderen

Heb jij last van kalkaanslag op het glas van je douchecabine of de schone glazen die uit je vaatwasser komen? Dan is hard water hier in veel gevallen de oorzaak van. Met name op plekken waar warm tot heet water in aanraking komt met glas, blijft er een dun kalklaagje achter op je glazen douchewand of drinkglazen. Hoe kan daarom je het beste kalk van glas verwijderen of zelfs voorkomen? 

Heb ik hard water?

Kalkaanslag op glas kan verschillende oorzaken hebben. Komt dit echter op meerdere plekken in huis voor, zoals op de glazen wand van je douchecabine of de glazen die uit je vaatwasser komen, dan is de kans groot dat dit door hard water komt. Het drinkwater dat in Nederland uit de kraan komt, verschilt per regio qua hardheid. Ben jij benieuwd hoe hard het water is dat uit jouw kraan stroomt? Bekijk dan de waterhardheid van jouw regio

Kalkaanslag glas verwijderen 

Schoonmaakazijn helpt om doffe aanslag door kalkaanslag te verwijderen van glas. Leg je glazen in warm water met een scheutje azijn. Spoel je glazen vervolgens af met schoon water en de kalkaanslag is in de meeste gevallen weg. Helpt dat niet en wil je hardnekkige kalkaanslag op glas verwijderen? Gebruik dan een paar druppels pure schoonmaakazijn en laat dit inwerken op de aanslag. Spoel het glas na een tijdje om met warm water en de aanslag is verdwenen. 

Kalkaanslag voorkomen met 100% zacht water

Hoewel kalk op ramen en glas bijna altijd verwijderd kan worden, zal het bij gebruik van hard water terug blijven komen. Dit kan je voorkomen door een waterontharder te installeren. Een waterontharder filtert calcium en magnesium uit het drinkwater en zorgt ervoor dat er enkel 100% kalkvrij water naar jouw kranen stroomt. Zo heb jij nooit meer last van witte aanslag op je glazen en hoef jij niet meer na elke douchebeurt kalk van de ramen te verwijderen.

Dit ziet er niet alleen een stuk mooier uit, maar bespaart je ook veel tijd met schoonmaken van de kalkaanslag met (milieuvervuilende) schoonmaakmiddelen. Daarnaast voorkomt 100% kalkvrij niet alleen kalkaanslag op glas, maar ook op je kranen en in je witgoed. 

Wist je zelfs dat zacht water sneller opwarmt dan hard water? Zo bespaar je dus ook nog eens energie. Kalkvrij water is dus goed voor je wooncomfort, het milieu, én je portemonnee!

Ik wil definitief kalkvlekken van glas verwijderen

Met een Omega Waterontharder geniet jij ten minste 15 jaar zorgeloos van 100% kalkvrij  water. De elektrische waterontharder filtert al het kalk en magnesium uit het water dat jouw woning binnen komt stromen en voert dit automatisch zelf af in het riool (regenereren). Het enige wat jij hoeft te doen is af en toe zout bij te vullen en de ontharder doet de rest. 

Wij leveren en monteren jouw nieuwe waterontharder gratis bij jou aan huis. Standaard ontvang je 15 jaar garantie op jouw nieuwe ontkalker. Gaat er toch iets kapot? Dan komt een van onze monteurs dit kosteloos bij je repareren. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek of offerte aan en wij denken graag met je mee! 

 

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie