Kalkaanslag verwijderen met 5 simpele middeltjes

Kalkaanslag verwijderen met 5 simpele middeltjes

Kalkaanslag verwijderen is niet leuk. Maar met deze tips gaat het gelukkig wel een stuk sneller.

Overal waar je water gebruikt, zie je het ontstaan: kalkaanslag. Op de kraan, de douchecabine, de badkamervloer.

Niet leuk, maar gelukkig is het verwijderen zo gepiept met deze 5 simpele en goedkope huismiddeltjes.

Kalk helemaal voorkomen? Dat is mogelijk met een waterontharder

 

Vijf simpele middeltjes die kalkaanslag laten verdwijnen

 

#1: Zout op een keukenpapiertje

Heb je hardnekkige kalkaanslag op een voorwerp, zoals een kraan of strijkijzer? Leg er dan een keukenpapiertje met zout op. Laat het een tijdje inwerken en spoel goed na. De kalkaanslag verdwijnt!

 

#2: Natuurazijn in een pannetje

Krijg je de kalkaanslag niet van de douchekop? Doe hem dan in een pannetje met één deel water en één deel natuurazijn. Laat het een nachtje staan en je hebt weer een schone douchekop. Natuurazijn kun je ook gebruiken op de muren van de badkamer. Los wat natuurazijn op in water en spuit die met een plantenspuit op de tegels. Even naspoelen en je badkamer ziet er gelijk een stuk frisser uit.

 

#3: Cola (ja, echt)

Cola is natuurlijk bedoeld om te drinken, maar is ook een agressief schoonmaakmiddel wat korte metten maakt met kalkvlekken. Vooral erg geschikt voor het kalkvrij maken van het toilet (omdat die toch al rijkelijk wordt nagespoeld, iets wat bij cola nodig is).

 

#4: Karnemelk

Karnemelk heeft een hoge zuurgraad en maakt daardoor korte metten met kalk. Doordrenk een handdoek met karnemelk, leg die een nacht op de vlek, en spoel de volgende ochtend even goed na.

 

#5: Wasverzachter

Goed voor zachte was, maar ook een redder in nood bij hardnekkige kalkaanslag. Los een kopje op in een emmer lauwwarm water en neem de tegels af met een doekje of spons. Afspoelen doe je met zo warm (heet) mogelijk water.

 

Pfffff, kan ik niet veel makkelijker kalkaanslag voorkómen?

We geven je gelijk als je deze vraag stelt: kalkaanslag voorkomen is eigenlijk nog beter dan het tegengaan ervan.

De beste en bekendste manier om kalkaanslag te voorkomen, is om van hard water zacht water te maken. Hierdoor wordt het calcium uit het leidingwater , zodat je ook geen kalkaanslag meer hebt.

Het filteren van het kalkwater doe je met een waterontkalker, zoals die van Omega. De waterontharder bevat een tank met bolletjes kunsthars, waaraan de kalkdeeltjes zich hechten en je gelijk kalkvrij water hebt. Zodra de kunsthars is verzadigd, spoelt de waterontharder zichzelf weer schoon. Hierbij verdwijnt het spoelwater inclusief de kalkdeeltjes gewoon in het riool.

 

Waterontharders bekijken

Waterontharder vergelijk

Waterontharder ervaring

 

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie