Kalkaanslag verwijderen van tegels met 5 simpele middeltjes

Overal waar je water gebruikt, zie je het ontstaan: kalkaanslag. Op de kraan, de douchecabine, de badkamervloer en ook de tegels in de badkamer. Kalkaanslag verwijderen is geen leuk klusje. Je hebt er nooit zin in en zeker bij donkere of zwarte tegels in de badkamer, kan je het na bijna iedere douchebeurt weer opnieuw doen. Maar met deze tips gaat kalk van tegels verwijderen gelukkig wel een stuk sneller.
#1: Natuurazijn in een plantenspuit
Heb je last van hardnekkige kalkaanslag op je tegels? Vul een plantenspuit met één deel water en één deel azijn. Spuit het mengsel op de tegels en laat dit een paar minuten intrekken. Door de chemische reactie zal de witte kalkaanslag losweken van de tegels. Wrijf hardnekkige vlekken eventueel nog even los met een doekje of schuursponsje. Even naspoelen en je badkamer ziet er gelijk een stuk frisser uit.
#2 Groene zeep
Met groene zeep kan je alle kanten op. Ook kalk verwijderen van tegels lukt met groene zeep. Breng de zeep aan op je badkamer tegels en laat het even intrekken. Met een schuursponsje schrob je vervolgens eenvoudig alle aanslag van je tegels. Spoel de tegels nog even na met schoon water en weg is de aanslag.
#3: Tandpasta
Tandpasta is niet alleen bruikbaar voor je tanden, maar ook als schoonmaakmiddel is het voor veel verschillende toepassingen effectief. Zo is tandpasta ook geschikt voor het verwijderen van kalkaanslag van tegels. Doe een drupje tandpasta op een nat schuursponsje en wrijf dit over de kalkaanslag. Even laten intrekken, afspoelen met schoon water en de tegels stralen weer als nieuw.
#4: Karnemelk
Karnemelk heeft een hoge zuurgraad en maakt daardoor korte metten met kalk. Doordrenk een handdoek met karnemelk, leg die een nacht op de vlek en spoel de volgende ochtend even goed na.
#5: Wasverzachter
Wasverzachter is goed voor zachte was, maar ook een redder in nood om hardnekkige kalk te verwijderen van tegels. Los een kopje wasverzachter op in een emmer lauwwarm water en neem de tegels af met een doekje of spons. Afspoelen doe je met zo warm (heet) mogelijk water. De kalk is niet alleen verdwenen, maar je badkamer ruikt ook nog eens heerlijk fris!
Pfffff, kan ik niet veel makkelijker kalkaanslag voorkomen?
Leuk die tips, maar kalkaanslag voorkomen is natuurlijk nog veel beter. Zeker kalkaanslag verwijderen van zwarte tegels zul je regelmatig moeten herhalen. Hier heb je vast niet altijd tijd voor, laat staan zin in.
De beste en bekendste manier om kalkaanslag te voorkomen, is om van hard water zacht water te maken. Hierdoor wordt het calcium uit het leidingwater gefilterd, zodat je ook geen kalkaanslag meer hebt.
Het filteren van het kalkwater doe je met een waterontkalker, zoals die van Omega. De waterontharder bevat een tank met bolletjes kunsthars, waar de kalkdeeltjes zich aan hechten en er kalkvrij water uit je kraan zal stromen.
Kies je voor een Omega Waterontharder, dan ben je bovendien verzekerd van een onderhoudsvrije waterontharder. Zodra de kunsthars is verzadigd, spoelt de waterontharder zichzelf namelijk weer schoon. Hierbij verdwijnt het spoelwater inclusief de kalkdeeltjes gewoon in het riool.
Benieuwd naar de mogelijkheden van een waterontharder bij jou thuis? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Wij komen graag bij je thuis langs, maar uiteraard kunnen we je ook telefonisch adviseren.