Water zonder kalk kopen? Check het etiket!

Water zonder kalk kopen? Check het etiket!

Water zonder kalk is te koop in de supermarkt in de vorm van bronwater. Maar let wel goed op: niet al het bronwater in de supermarkt is ontkalkt.

Of het bronwater is ontkalkt, verschilt per merk. Informatie over hoe hard het bronwater is, lees je gemakkelijk op het etiket. Zacht bronwater bevat weinig of geen calcium-ionen of magnesium-ionen.

Bevat een fles bronwater toch calcium of magnesium? Dan heb je nog steeds te maken met hard water, ook al komt het uit de bron.

Hoe kalk in water terechtkomt

Water bevat van nature kalk: een natuurlijke stof die bestaat uit calcium en magnesium. Te veel kalk maakt het water ‘hard’.

Hoeveel kalk er in het water zit, hangt af van waar het water vandaan komt. De hardheid verschilt dus per regio. Zo zal het kraanwater in bijvoorbeeld het Noorden harder zijn dan het water wat in de Randstad uit de kraan komt.

Hetzelfde geldt voor bronwater: het water uit de ene bron is harder dan uit de andere bron.

Het goede nieuws: voor zacht water is het niet nodig om flessen bronwater te kopen: het is mogelijk om zelf kalk uit het water de halen met behulp van filters.

 

Zacht water direct uit je kraan? Het is mogelijk

 

Zo kom je aan kalkvrij water

Optie 1: Mineraalwater kopen

Veel merken mineraalwater bevatten gezuiverd water en hebben dus minder of geen kalk. Of het water daadwerkelijk kalkvrij is, verschilt per merk. Check altijd het etiket op de aanwezigheid van calcium-ionen of magnesium-ionen.

Optie 2: Een waterkan met filter gebruiken

Verschillende fabrikanten maken waterkannen met een ingebouwd filter. Hiermee wordt, tijdens het uitschenken, kalk uit het water gehaald en blijft zacht water over.

Optie 3: Een waterontharder aanschaffen

Een waterontharder filtert calcium uit het water, zodat het water wat uit de kraan komt veel zachter is dan water wat uit de leidingen komt.

 

De beste keuze?

Van de drie genoemde opties is het kopen van een goede waterontharder de slimste keuze. De aanschafprijs verdient zich namelijk op termijn terug, want voortaan kun je de flessen bronwater schrappen van het boodschappenlijstje.

Bovendien zorgt een water ontkalker ervoor dat je altijd kalkvrij water uit alle kranen (en de douche) krijgt. Iets wat met een filterwaterkan niet haalbaar is.

Meer weten over de voordelen van een waterontharder? We vertellen het je graag.

Waterontharders bekijken

Waterontharder vergelijken

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie