100% kalkvrij water Kiyoh 9.6 241 beoordelingen

Het nut van een waterontharder volgens experts

Het nut van een waterontharder volgens experts

Wat een waterontharder doet: het water ontharden

Nederlands kraanwater bevat van nature calcium en magnesium. Op zich niet schadelijk, maar wel vervelend. Ze hebben namelijk forse nadelen, zoals voor de portemonnee en voor de huid. Alleen daarom al is een waterontharder nuttig.

Wat een waterontharder doet: schoonmaakwerk voorkomen

De kalk in het water zorgt voor vervelende vlekken: kalkaanslag. Dat zie je terug rondom kranen en in de badkamer. Al die vlekken leveren heel wat poetswerk op, wat je met een waterontharder kunt voorkomen.

Wat een waterontharder doet: de gevoelige huid beschermen

De één staat moeiteloos een uur lang onder de douche, de ander krijgt al na een paar minuten een trekkende huid. Hoor je tot die tweede categorie? Dan heeft een waterontharder nut, wat ontkalkt water is zachter voor de gevoelige huid.

Wat een waterontharder doet: de levensduur van apparaten verlengen

In elk huis komen meerdere apparaten in aanraking met water: de wasmachine, de cv-ketel, de vaatwasser en de waterkoker. Stuk voor stuk raken ze bedekt met een laagje kalk. Het gevolg: het apparaat moet harder opwarmen en zal daardoor sneller slijten. Een waterontharder zorgt dat het witgoed langer meegaat. Nuttig!

Wat een waterontharder doet: stroom besparen

Een wasmachine met kalkaanslag moet meer zijn best doen om het water op te warmen. En gaat daardoor meer stroom verbruiken. Hetzelfde geldt voor alle andere apparaten die in aanraking komen met water. Een waterontharder heeft nut voor de portemonnee, want het bespaart flink op de energierekening.

Wat een waterontharder doet: de boodschappenlijst verkleinen

Koop je vaak kalkreiniger? Schrap die dan maar van je boodschappenlijstje, want met een waterontharder is kalk wegpoetsen volstrekt overbodig. Maar dat is niet het enige nut. Met zacht water verbruik je namelijk ook minder wasmiddel, minder zeep en minder shampoo. En dus hou je in de supermarkt geld over voor dingen die het leven wél leuker maken.

 

Waterontharders bekijken

Waterontharders vergelijken

Waterontharder ervaring

 

 

Is jouw vraag niet beantwoord?
Bel met ..... 0522 - 47 11 47

Vergelijk

Ga je waterontharders vergelijken, bedenk dan wat voor jou belangrijk is. Ontdek waar je op moet letten en vind de waterontharder die goed bij je past.

Vergelijk ontharders

Assemblage

De assemblage van waterontharders gebeurt in onze werkplaats in Ruinen. Hier bevestigen we de duurzame aansluitingen.

info over de assemblage

Installatie

Onze vakmensen installeren graag de waterontharder bij jou thuis. We gaan pas weg als alles werkt en je 100% tevreden bent.

Vragen over installatie